مایکروویو یکی از تجهیزات آشپزخانه ای است که در هر خانه ای پیدا می شود اما کمتر کسی درباره آسیب های گرم کردن بعضی از غذاها در مایکروویو اطلاعات کافی دارد. بدونیم برای آگاهی شما چند نمونه از غذاهایی که هیچوقت نباید در مایکروویو گرم کنید را آورده است.
بعضی میوه ها مثل موز و سیب را اگر در مایکروویو قرار دهید فقط طعم و ظاهرشان را از دست می دهند. انگور داخل مایکروویو می ترکد و میوه های خشک مثل کشمش و آلو هم آشپزخانه را دودآلود می کند.
این ظروف داخل مایکروویو آتش می گیرند و اگر دسته های فلزی داشته باشند جرقه می زنند و به مایکروویو آسیب می رسانند.
هر گونه فلز یا فویل به مایکروویو آسیب می رساند پس هرگز ظروف آلومینیومی را داخل مایکروویو قرار ندهید.
۹۵ درصد ظروف پلاستیکی با گرم شدن گازهای شیمیایی تولید می کنند. حتی اگر روی ظروف لیبل مخصوص مایکروویو خورده باشد باز هم آن ها را در مایکروفر گرم نکنید چون مواد شیمیایی مضری را از خود تولید می کنند.
حرارت سریع و بالا زیر پوست تخم مرغ بخار ایجاد می کند و باعث ترکیدن تخم مرغ می شود. درست است که به مایکروویو آسیبی نمی رساند اما تمیز کردنش دردسر است. اگر تصمیم دارید تخم مرغ را داخل مایکروویو گرم کند روی پوست آن یک سوراخ کوچک ایجاد کنید تا بخار از آن خارج شود.
درست است که بعضی ماگ ها که روی آن ها عبارت ” microwave safe” نوشته شده است را می توان داخل مایکروویو قرار داد اما باز هم به مایکروویو آسیب می رسانند چون در همه آن ها مواد استیل ضدزنگ استفاده شده است.
گوشت های یخ زده به طور ناهماهنگ در مایکروویو می پزند وسط آن ها یخ زده می ماند در حالیکه کناره های آن می سوزد.
چینی های دوست داشتنی اما قدیمی هیچ سازگاری با مایکروویو ندارند. ظروفی که تا قبل از سال ۱۹۶۰ تولید شده اند اشعه هایی را از خود خارج می کنند و ممکن است با سرب و فلزهای سنگین روشنی خود را از دست بدهند.
هیچ چیزی به اندازه این پاکت های کاغذی مضر نیست. زیرا نه تنها غیربهداشتی هستند بلکه از خود گازهای سمی منتشر می کنند و در حرارت بالا مشتعل می شوند.